Tekosaari Mustaanlahteen

Koko kesän on Mustiksessa ollut paljon autoja. Ehkä kauden "uutuus" on se, että sinne on tultu esittelemään aivan uusia hienoja autoja, kun on yleisönä mobilisteja ja oman arvioni mukaan aikaisempaa enemmän ihan oikeita katselijoita. Mikäs siinä, Paten aikoinaan ihan soolona junailema kokoontumispaikka on tarkoitettu kaikille harrasteautoille. Jotkut autotehtaat tiettävästi valmistavat autoja, jotka uudesta pitäen vaativat yhtä paljon huolenpitoa, huoltoa ja korjaamista kuin vanhat mobilistiautot.

Keskiviikkona 10.7. Mustanlahden satama oli aivan turvoksissa autoja ja väkeä. Sää oli aivan huikean hieno, mutta silti auto- ja ihmismäärä oli vähän yllätys, koska ympäristössä näkyi ukkos- ja sadepilviä. Nyt autoja oli sataman itäpääkin niin täynnä, että kääntyminen laiturialueelle vaati ratin kääntämistä ihan tappiin. Voi kai sanoa, että pelastustie pysyi auki, mutta ei sitten paljon muuta.
 

Toivottavasti ilta oli kaupallisille toimijoille hyvä. Autokattaus oli hieno: laidasta laitaan kiiltävää peltiä. Aina näyttää olevan joku uusi: Nyt se oli sama Tuntsa, joka tuli Oolannista Kangasalle viikonloppuna ja oli Restaurannan makkaraterapiassa maanantaina. Joukossa oli myös Toyota Gorilla, jota en muista nähneeni, tosi hieno kuntoinenkin. Niillä Suomen kansa ajeli puoli vuosisataa sitten, niin kuin Amazonillakin. Oli hauska nähdä Austin Healey. Se oli 1960-luvulla ihan oikea urheiluauto, jolla ajettiin jäällä ja maalla kilpaa. Ja kuskeina oli nuoria miehiä, joista tuli maailman kuuluisia rallikuskeja.
 

Kun Tampereen kaupunki rakentelee tekosaaria, niin yhdelle pikku tekosaarelle olisi nyt tarvetta Mustassalahdessa. Taitoa ja kiviainesta on varmasti tallessa paljon. Kun tuleva silta estää sataman länsipään käytön alkuperäiseen tarkoitukseensa, niin sataman pieni laajennus tekosaarella olisi ihan hauska juttu!

mpz